Komplekt võimaldab Eesti kaitseväel läbi viia senisest tunduvalt reaalsemat väljaõpet. Relvade külge kinnitatavad lasersaatjad saadavad välja laserimpulsi. Kaitseväelase seljas oleva spetsiaalse vesti ja kiivri külge kinnitatud andurid registreerivad ära kõik laserimpulsi tabamused ning annavad kaitseväelasele koheselt teada, kas ta on „surnud“, „raskelt haavatud“ või „kergelt haavatud“. Vastavalt sellele saavad oma imitatsiooniseadmetega varustatud meedikud vajadusel haavatutele ka esmaabi anda, teatas kaitseministeerium.

Esialgu hangitakse kaitseväele matkeseadmete komplekt, mis võimaldab lahingupidamist harjutada kuni ühe rühma suurusel üksusel ning jao-suurusel vastutegevusüksusel . Komplekti kuulub 50 laservesti, 50 automaatidele AK-4 ja Galil kinnitatavat lasersaatjat, kuus kuulipilduja MG3 lasersaatjat, kuus kuulipilduja Ksp-58 lasersaatjat, kuus raskekuulipilduja Browning M2 lasersaatjat, neli tankitõrjegranaadiheitja Carl-Gustaf M2 imitaatorit, viis universaalset vastuvõtjat sõidukitele, neli imitaatorit meedikutele ning kogu süsteemi juhtimiskeskus.

Matkeseadmete komplekti hakkab peamiselt kasutama rahuoperatsioonide keskus missiooniüksuste väljaõppeks, kuid seadmeid saab kasutada ka ajateenijate väljaõppeks. Lähi-aastatel plaanitakse kaitseväele hankida sarnased matkeseadmeid ühe jalaväekompanii ja ühe rühma-suuruse vastutegevusüksuse tarbeks.

SAAB Training Systemsi poolt valmistatud sarnaseid matkeseadmeid kasutatakse ka Austrias, Soomes, Saksamaal, Itaalias, Hollandis, Norras, Sloveenias, Rootsis, Suurbritannias ning USA Euroopas asuvates baasides.