Mees kuulus Yorkshire'i rügementi. Twitteri postituses viidatakse, et Miller oli Afganistanis võidelnud veteran. Ta suri Eestis vigastuste pärast, mis polnud seotud sõjaväelise tegevusega. "Meie mõtted on tema naise ja perekonnaga."

Briti armee kodulehel seisab, et juhtunu asjaolusid uuritakse.

Eesti kaitseväe pressijaoskonna ülem, major Arvo Jõesalu kinnitas Delfile, et surmajuhtum tõesti oli ning kaitsevägi avaldab hukkunu lähedastele kaastunnet. Omavahelise kokkuleppe kohaselt ei saa Eesti kaitsevägi juhtunust pikemalt rääkida, kommentaare jagab Suurbritannia armee.

Eestis paikneva Briti kontingendi pressiesindaja John Lyons ütles Delfile, et Suurbritannia on teinud oma ametliku avalduse ja see on kõik, mida saab praegu välja öelda. Sõduri surma põhjuse selgitab välja lahkamine. Enne lahkamistulemusi ei anna Briti armee rohkem kommentaare.

NATO 28 liitlasriigi juhid otsustasid 2016. aasta juunis Varssavi tippkohtumisel muutunud julgeolekukeskkonna tõttu paigutada alliansi lahingugrupid Eestisse, Lätisse, Leetu ja Poola. Eestis paikneva liitlaste lahingugrupi juhtriigiks on Ühendkuningriik, panustavateks riikideks on Prantsusmaa ja Taani.

Tapal paiknevasse liitlaste lahingugruppi kuulub kokku ligi 1200 liitlassõdurit. Ühendkuningriik panustab rohkem kui 800 kaitseväelasega ning erineva lahingutehnikaga, sealhulgas tankidega Challenger 2, jalaväe lahingumasinatega Warrior, liikursuurtükkidega AS90 ja soomukitega. Taani panustab üksusesse enam kui 300 kaitseväelasega ja lahingutehnikaga. Prantsuse kaitseväelased suundusid möödunud aasta lõpus Leetu, et jätkata seal regiooni julgeolekusse panustamist.

Eestit seovad brittide, taanlaste ja prantslastega pikaajalised kaitsealased sidemed ning relvavendlus ühisest osalemisest rahvusvahelisetel sõjalistel operatsioonidel. Koos Briti kaitseväelastega teenisid eestlased Afganistanis Helmandi provintsis. Eesti kaitseväelastel on prantslastega varasem koostöökogemus nii operatsioonilt Kesk-Aafrika Vabariigis kui ka piraatlusvastaselt operatsioonilt Atalanta. Taani kaitseväelastega on Eesti kaitseväelased teeninud koos nii Balkanil, Afganistanis kui ka teenivad hetkel Iraagis operatsioonil Inherent Resolve.

Jaga
Kommentaarid