Kaitseväe peastaabi järgmise ülema kandidaat plaanitakse riigikogu riigikaitsekomisjonile ja valitsusele esitada lähinädalatel. Peastaabi senine ülem brigaadikindral Terras asus tänasest kaitseväe juhataja ametikohale, teatas kaitsevägi.

Vastavalt rahuaja riigikaitse seadusele nimetab kaitseväe peastaabi ülema ametisse valitsus kaitseministri ettepanekul, võttes arvesse riigikogu riigikaitsekomisjoni seisukoha, seejuures teeb kaitseministrile ettepaneku peastaabi ülema ametisse nimetamiseks kaitseväe juhataja.

Kaitseminister ja kaitseväe juhataja otsustasid, et järgmisel peastaabi ülemal peavad olema laialdased teadmised Eesti julgeolekupoliitikast ja selle kujundamisest, laialdased teadmised kaitseväest ja sõjalise kaitse korraldusest, rahvusvahelise töö kogemus mõnes rahvusvahelises staabis või välismissioonil ning staabitöö kogemus, soovitavalt vähemalt kaitseväe peastaabi osakonnaülemana.

Samuti pandi paika, et kaitseväelased, kelle seast uus peastaabi ülem tuleb leida, on kõik tegevteenistuses olevad kindralid, kaitseväe peastaabi ülema asetäitjad ning väeliikide ülemad ja staabiülemad.

Kaitseministri ja kaitseväe juhataja otsusel esitab kaitseväe juhataja lähiajal nimekirja nendele kriteeriumitele vastavatest võimalikest kandidaatidest. Ühiselt väljavalitud kandidaati tutvustatakse riigikogu riigikaitsekomisjonile, misjärel esitab kaitseminister kandidaadi valitsusele.