Linnavalitsuse korralduse eelnõu kohaselt antakse kaitseväele nõusolek paraadi korraldamiseks Vabaduse väljakul 24. veebruaril 2013 kella 11-st kuni kella 13-ni ning määratakse liikluskorraldus 23. ja 24. veebruaril Vabaduse väljakul ja seda ümbritsevatel tänavatel, teatas Raepress.

Seoses kaitsejõudude paraadi ettevalmistamise ja läbiviimisega suletakse Tallinna linnavalitsuse korralduse alusel 24. veebruaril sõidukite liiklus ja piiratakse parkimist Vabaduse väljakul ja seda ümbritsevatel tänavatel. Ürituse peaproov viiakse läbi 23. veebruaril kell 20.30-24.00 Vabaduse väljakul ja seda ümbritsevatel tänavatel.

Paraadi ettevalmistamise ja läbiviimise ajal rakendatakse liikluspiiranguid Vabaduse väljakul, Kaarli puiesteel, Endla tänaval G. Otsa tänaval, Suur-Karja tänaval, Müürivahe tänaval, Vana-Posti tänaval, Viru tänaval, Vanal turul, Kuninga tänaval, Harju tänaval, Komandandi teel ja Kiriku platsil. Ümbersõidule suunatakse trollibussid nr 1, 3 ja 6 ning autobussid nr 16, 17, 23, 24, 24A ja 40.

Linnavalitsuse korralduse eelnõu kohaselt vabastatakse kaitsevägi teede ja tänavate sulgemise maksust ning ühistranspordi ümbersuunamisega kaasnevatest kuludest. Transpordiamet katab ühistranspordi ümbersuunamisega kaasnevad kulud oma 2013. aasta eelarvest selleks ette nähtud vahendite arvelt. Ühistranspordi ümbersuunamisega osa ühistranspordiliine pikeneb, osa lüheneb ning kokkuvõttes tekib täiendavaid kulutusi 352,45 euro eest.

Tänavate ajutise sulgemise maksu, mis on 800 eurot, paraadi ajal tänavate sulgemiste eest ei rakendata. Samuti jätab linn enda kanda lume väljaveoga kaasnevad kulud, mida on kokku ca 3000 eurot.