Terrase sõnul peavad Euroopa riigid rohkem investeerima sõjalistesse võimekustesse, et luua tasakaal, mis aitaks vältida ohtu Euroopa julgeolekule, teatas kaitseväe peastaap.

Visiidi raames arutas kaitseväe juhataja Soome kolleegidega muutunud julgeolekuolukorda Euroopas, regionaalseid koostööküsimusi ja võimalikke ühishankeid. Samuti sai kindralmajor Terras ülevaate Soome relvajõudude reformist. Järgnenud arutelu käigus tõdeti, et muudatused kulgevad küll plaanipäraselt, ent jätkusuutliku arengu tagamiseks vajaksid relvajõud lisainvesteeringuid.

Kohtumistel andis kaitseväe juhataja Soome kolleegidele ülevaate käimasolevast kaitseväe suurõppusest Kevadtorm, õppuse eesmärkidest, osalevatest üksustest ja riikidest ning viimastest õppusega seotud arengutest.

Soome juhib sel aastal Põhjala ja Balti riikide kaitsealast koostööd, Eesti on juhtrollis Balti koostöö koordineerimisel. 2015. aastal panustavad Eesti ja Soome Põhjala lahingugruppi, kuhu on kutsutud ka Läti ja Leedu.

Eesti ja Soome viimaste aastate väljapaistvamaks koostööprojektiks on kahe riigi ühishankega soetatud 12 õhuseireradarit Ground Master firmalt Thales-Raytheon, millest kaks on Eesti õhuväe kasutuses.

Soome kaitseväelased on viimastel aastatel osalenud mitmetel Läänemere regioonis läbi viidud NATO õppustel. Balti riikide õhuturbeharjutustel on osalenud ka Soome hävitajad F-18 Hornet.

Tihe koostöö seob Eestit ja Soomet alates kaitseväe taasloomisest. Soomes on saanud sõjalise hariduse ning lõpetanud staabikolledži paljud ohvitserid. Eesti teeb koostööd Soomega ka logistika ja relvastuse vallas. Mereväe ja õhuväe taasloomisest alates on väeliikide arengut toetanud Soome kolleegid.