Samuti arutasid NATO riikide kaitseväe juhatajad Afganistanis käimasoleva toetusmissiooni "Resolute Support" arenguid ja perspektiive ning kuulasid Gruusia ja Ukraina kaitseväe juhatajate ülevaateid viimastest piirkondlikest julgeolekualastest arengutest. 

Peab arvestama uue reaalsusega 

Oluline osa sõjalise komitee kahepäevasest töökohtumisest keskendus järgmisel aastal Varssavis toimuva NATO tippkohtumise ettevalmistuseks. Kindralleitnant Terras rõhutas oma sõnavõtus alliansi kaitseplaanide kaasajastamise tarvidust. "Varssavi tippkohtumiseks peab NATO kaitseplaneerimine olema veelgi enam uut reaalsust arvestav. On selge, et Venemaa tegevus viimase aasta jooksul on julgeolekuolukorda märkimisväärselt halvendanud," ütles kindralleitnant Terras. Tuntavalt muutunud julgeolekupilti silmas pidades soovitasid NATO riikide kaitseväe juhatajad järgmiseks tippkohtumiseks alliansi strateegilisi alusdokumente täpsustada.

Kaitseväe juhataja andis oma kolleegidele ka ülevaate hiljuti lõppenud kaitseväe suurõppusest Siil 2015, mis kuulus Steadfast Javelin nime all NATO õppuste kalendrisse. "Siil 2015 oli ka NATO tasandil oma mahult ning ambitsioonilt väga märkimisväärne ettevõtmine. Liitlaste siiras huvi õppuse käigu ning tulemuste osas on seega loomulik," ütles kindralleitnant Terras.

Eestis kohtuti aastal 2004

NATO sõjaline komitee on NATO kõrgeim sõjaline juhtorgan, kuhu kuuluvad kõikide liikmesriikide kaitseväe juhatajad. Komitee ülesanne on NATO sõjalise poliitika ja strateegia väljatöötamise juhtimine, suuniste andmine NATO strateegilistele väejuhatustele ning poliitiliste juhtstruktuuride nõustamine sõjalistes küsimustes.

NATO sõjalise komitee esimehe ametikoht on kõrgeim sõjaväelase ametikoht NATOs ning ta kõneleb sõjalise komitee ehk kõigi NATO riikide kaitseväe juhatajate nimel ja teeb sel viisil NATO poliitilisele juhtkonnale kuuldavaks 28 riigi kindralite ja admiralide - sõjaliste ekspertide hääle.

NATO sõjaline komitee kohtub aastas kolm korda. Kolmest kohtumisest kaks korraldatakse reeglina NATO peakorteris Brüsselis ning üht korraldab iga kord erinev liikmesriik. Eestis kogunesid NATO kaitseväe juhatajad 2004. aastal. Sel aastal toimub kohtumine Türgis.