"Olete teeninud Eesti riiki ja rahvast hästi," ütles brigaadikindral Terras patrullbaasis Wahid Eesti sõduritele, teatas kaitseväe peastaap.

"Siinpool Hinduku'i tagate teie Eesti iseseisvust ning võitlete vapralt meie rahva iseseisvuse ja vabaduse eest. NATO otsustas veebruaris pikendada tähtajatult õhuturvet Eestis, Lätis ja Leedus. Teie valatud higi ja veri on selle Eestile nii tähtsa otsuse taga. NATO-l on Eesti sõdurite suhtes absoluutne respekt. Olete tõestanud tervele maailmale, et Eestil on väga head ja eeskujulikud sõdurid."

Kaitseväe juhataja ütles sõduritele, et Nad-e-Ali piirkonna elanike hulgas tehtud avaliku arvamuse uuringu järgi on elanike turvatunne viimase pooleteise aasta jooksul oluliselt tõusnud ja elanikud pöörduvad küladesse tagasi.

Kaitseväe juhataja külastas patrullbaasi Wahid ja kontrollpunkte ning tutvus põhjalikult Eesti sõdurite teenistusega Nad-e-Ali piirkonnas. Eile osales Eesti jalaväekompanii Estcoy-13 pataljoni lahingugrupi operatsioonil.

Šoti rügemendi 3. pataljoni lahingugrupi, mille koosseisus Estcoy-13 võitleb, ülem kolonelleitnant Ed Fenton andis brigaadikindral Terrasele ülevaate olukorrast tulises Nad-e-Ali piirkonnas.

Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras lendas möödunud pühapäeval Afganistani, et kohtuda seal teenivate Eesti kaitseväelastega ja liitlasriikide esindajatega.

Praegu teenivad Afganistanis Helmandi provintsis jalaväekompanii Estcoy-13, rahvuslik logistiline toetuselement NSE-12 ja staabiohvitserid. Estcoy-13 ülesanne Afganistanis Helmandi provintsis on tagada kohaliku elanikkonna julgeolek ning soodustada arengu- ja ülesehitustöid oma vastutusalal Nad-e-Ali piirkonnas, kus kompanii mehitab patrullbaasi Wahid ning selle läheduses asuvaid kontrollpunkte. Kabulis teenib sõjaväepolitsei lähikaitsemeeskond.

Eesti kaitseväelased osalevad NATO juhitud rahvusvaheliste julgeolekujõudude operatsioonil Afganistanis alates 2003. aastast.