Valitsuse julgeolekukomisjon on kitsas ring: peaminister, justiitsminister, kaitseminister, majandus- ja taristuminister, rahandusminister, siseminister ja välisminister. "Kui selle komisjoni käsutuses olev info levib laiemalt, paneb see sügavalt kahtlema mõne komisjoni liikme aususes ja riigitruuduses," märkis Ammas.

Kaitsepolitsei jääb Eesti Ekspressi loos avaldatud Ida osakonna juhi Kalle Jänese kommentaari juurde, kus kinnitati: "Mingit Donbassi Ida-Virumaal ei ole. Inimesed on ju meile teada, olukord kontrolli all. Kui teiselt poolt Narva jõge kedagi kohale ei tooda, siis midagi ei toimu," sõnas Jänes Eesti Ekspressis.

Kapo pressiesindaja Harrys Puusepa sõnul on oma võimalikult põhjaliku avaliku hinnangu Eesti riigi julgeolekuolukorrale andnud kaitsepolitsei oma aastaraamatus, juba aastast 1998.

"Juhime tähelepanu, et kõnealune memo on asustusesiseks kasutamiseks tunnistatud teave, mitte aga riigisaladus. Riigisaladus on teave, mille töötlemisel on märksa rangemad nõuded ning see on kaitstud põhjalikumalt, kuna selle avalikuks tulemine võib kahjustada Eesti julgeolekut," täpsustas Puusepp. Just riigisaladuse kaitsele on keskendunud ka kapo, asutusesisese teabe küsimustega tegeleb aga andmekaitse inspektsioon.

Tänane Eesti Ekspress kirjutab, et valitsuse julgeolekukomisjon sai talvel väga musta hinnangu Ida-Virumaa kohta. Salamemost selgus, et riskistsenaariumid hoiatasid, et Ida-Virumaal võib korduda Ida-Ukrainas või Põhja-Iirimaal juhtunu. Ohte suurendas koondamiste laine ning valitsuse peagi korraldas valitsus istungi Narvas.

Loe lugu SIIT.