Süüdi mõistmata isiku kohta ei või Arpo sõnul sellist infot mõjuva põhjuseta anda. "Avalikkust tuleks teavitada sellisel juhul ohu ennetamiseks, hetkel aga ohtu ei ole," ütles ta Delfile.

Arpo sõnul Norra massimõrvari moodi üksikult tegutseva hullu puhul kõige raskem tema tegutsemist ennetada.

Arpo sõnul on Eestis terroristlike kuritegude oht endiselt madal.

"Avalikult tuleb see ohuhinnang jutuks siis, kui mõnes välisriigis on midagi juhtunud. Tegelikult mõjutavad kõik sellised juhtumid seda ohuhinnangut, aga üks juhtum ei pruugi seda päevapealt muuta."

Äärmuslasi jälgitakse igapäevaselt, üksi tegutsevat hullu on raskem ennetada

"Igapäevaselt tehakse ju tööd selleks, et ei juhtuks. Jälgitakse lõhkeainete ja relvade või ohtlike ainete ebaseaduslikku liikumist selle tõkestamiseks, jälgitakse äärmuslasi, üritatakse tõkestada äärmuslike ideede levimist. Samuti, kui keegi paistab silma ebaseaduslike tegudega, näiteks vägivallategudega, siis see on juba indikaator, et ta võib osutuda ohtlikuks."

"Tagasi tulles Norra juurde – üksikutele hulludele on kõige raskem jälile saada. Me ei tea Norras juhtunu kõiki üksikasju, aga kui inimene tegutseb üksi, kui ta kellelegi oma ideedest ei räägi ja alles teo toime panemise ajal tuleb avalikuks, siis seda on alati kõige raskem ennetada," selgitas Arpo.