Õhuväe senine ülem kindral Valeri Saar jätkab teenistust Eesti sõjalise esindajana NATO juures, teatas ministeerium.

Kaitseminister Reinsalu rõhutas tänasel kohtumisel kindral Saare ja kolonelleitnant Tarieniga õhuväe ja õhuturbe olulisust Eesti riigikaitses. „Õhuvägi on töötanud efektiivselt Eesti riigikaitse arendamisel, tänaseks on meil ette näidata suurepärane lennubaas Ämaris ja tähtajatu õhuturbelahend,” ütles Reinsalu ja kinnitas ootust tõhusa koostöö jätkumiseks ka edaspidi.

Jaak Tarien (38) on lõpetanud USA Õhujõudude Akadeemia, kaitsnud magistrikraadi USA Õhujõudude Staabikolledžis. Ta on lõpetanud ka Balti Kaitsekolledži kõrgema juhtimiskursuse.

Kolonelleitnant Tarien on teeninud Leedus BALTNETi Regionaalse õhuseire koordinatsioonikeskuse Eesti meeskonna ülemana, Regionaalse õhuseire koordinatsioonikeskuse asedirektorina, Õhuväe õhuseire divisjoni staabiülema ja ülemana ning staabiohvitserina NATO arendusväejuhatuse ülema juures.

Aastatel 2008–2009 teenis kolonelleitnant Tarien Eesti kaitseväe õhuväe staabi operatiiv-, planeerimis- ja väljaõppeosakonna ülemana ning alates 2009. aastast õhuväe staabiülemana.

Kaitseväeteenistuse seaduse kohaselt nimetab väeliikide ülemad ametisse kaitseminister kaitseväe juhataja ettepanekul.