Vastavalt riigikaitseseadusele tohivad välisriigi relvajõudude liikmed, kui nad täidavad ametlikke ülesandeid, Eestis viibida vaid kaitseministri loal. See nõue kehtib ka tsiviilisikute kohta, kes kuuluvad mõne teise riigi relvajõudude koosseisu, teatas ministeerium.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Andres Sanga sõnul soovis korraldaja viia Aleksandrovi-nimelise ansambli esinema 21. mail Tondiraba jäähalli. Taotlus selleks tehti 29. veebruaril siseministeeriumile, kes saatis selle edasi kaitseministeeriumi. Kaitseministeerium andis taotlusele täna eitava vastuse.

Sang ütles, et ehkki ka möödunud sügisel oli juttu ansambli võimalikust Eestisse-tulekust, ei jõutud kuid toona vastava taotluse esitamiseni. "Teadaolevalt ei ole nad seda taotlust kunagi varem esitanud," ütles Sang.

Koor esines Eestis viimati teadaolevalt 2005. aastal Ahtme spordihallis. Sang ütles, et pole teada, millisel seaduslikul alusel see toona toimus.

Aleksandrovi-nimeline tantsu- ja lauluansambel on Venemaa Föderatsiooni relvajõudude ametlik ansambel, mis on Vene Föderatsiooni kaitseministeeriumi alluvuses. Kaitsekoostöö Venemaaga peatus 2014. aasta märtsis pärast seda, kui Venemaa oli annekteerinud Krimmi ja alustanud agressiooni Ida-Ukrainas.