Brigaadikindral Riho Terras rõhutas samas, et koostööd kaitseväe ja reservohvitseride vahel tuleb parandada.

"Reservohvitseride roll ja ülesanded on kaitseväes nii rahu kui ka sõjaajal väga olulised," rõhutas Terras. "Seetõttu oleme seadnud eesmärgiks laiendada reservohvitseride väljaõpet ning igati toetada nende tegevust."

Kaitseväe juhataja ütles, et ühelt poolt ei ole kaitsevägi pakkunud reservohvitseridele piisavalt võimalusi väljaõppeks, teisalt ootab kaitseväe juhataja reservohvitseride aktiivsemat osavõttu reservväelaste õppekogunemistest.

"Ohvitser reservis peab selgelt määratlema, kas ta on tegev Kaitseliidus või reservväes," ütles Terras. "See on vajalik eelkõige seoses uuendatud kümne aasta arengukavaga, kus Kaitseliidule on pandud palju suuremad kohutused kui seni. Reservohvitseridel peab olema tulevikus meie kaitseväes kindel koht ja sõjaline ülesanne."

Kaitseväe juhataja seab oma töö üheks prioriteediks koostöö parandamise reservohvitseridega ja kaitseväe reserviga laiemalt, et reservväe väljaõpe oleks tasemel ja kindlustaks riigikaitse võime kasvu.

"Reservohvitseride juhtimiskogemused ettevõtetest ja riigiasutustest koos sõjalise täiendõppe ja kogemusega loovad laiapindsele riigikaitsele tugeva aluse," ütles Terras.

Kaitseminister Urmas Reinsalu ütles üldkoosolekul peetud kõnes, et reservohvitserid on Eesti riigikaitse selgroog, millel tugineb reservvägi.

"Meie reservväe kõige olulisem vara on inimesed – reservväelased, kelle seas on kandvaks jõuks reservohvitserid," rääkis Reinsalu. "Tugev reservvägi annab meile enesekindluse ja teadmise, et meil on olemas esmane iseseisev kaitsevõime."

"Eriti suurt tänu tahan avaldada nendele reservohvitseridele, kes annavad koolides riigikaitseõpetuse tunde," lisas ta.

Ühtlasi valivad reservohvitserid endale järgmiseks kaheks aastaks uue juhatuse, juhatuse esimehe, vanematekogu ja aukohtu.

Eesti Reservohvitseride Kogu asutati 1997. aastal Kaitseväe Meegomäe Lahingukoolis Võrumaal esimeste vabatahtlike reservohvitseride kursuste lõpetajate poolt. Organisatsiooni missiooniks on võtta oma liikmetega osa riigikaitse korraldamisest, kasvatada rahva kaitsetahet ning pakkuda Eesti reservohvitseridele võimalust omavahel suhelda. Kogusse kuulub ligi 300 reservohvitseri.