"Putini režiimi praegune tegevus on osa Lääne pidevast survestamisest ning vaenlasi otsivast siseriiklikust propagandast, mida oleme viimasel ajal näinud," ütles kaitseminister Hannes Hanso Venemaa viimase aja sõjalise aktiivsuse kasvu kommenteerides.

"Iskanderite Kaliningradi oblastisse võimaliku viimise eesmärk on üritada saavutada kontroll Läänemere üle ja kõneleda kõigi Läänemere rahvastega agressiivselt, sõjalise jõu positsioonilt," rääkis Hanso.

"Eesti on kaitstud," kinnitas kaitseminister, "ja Venemaa käitumine näitab, kui põhjendatud on NATO liitlaste kohalolu Eestis ning meie enda kaitsevõime arendamine."

Hanso sõnul jälgib Eesti olukorda ja Venemaa relvajõudude liikumisi Läänemere piirkonnas tähelepanelikult.

Suurenenud sõjaline aktiivsus Läänemere piirkonnas

Reedel teatas ERR, et nende allika sõnul on Venemaa Balti laevastik logistikaõppuse sildi all reedel Ust-Lugast Kaliningradi tsiviillaevaga transportimas raketisüsteemi Iskander.

Eesti ja Soome süüdistasid Vene hävitajaid Su-27 oma õhupiiri rikkumises vastavalt ööl vastu reedet ja neljapäeva õhtul.

Saksamaa kaitseministeeriumi esindaja Berliinis teatas, et ööl vastu reedet täheldasid Saksa piloodid Vene hävitajate ja transpordilennukite silmatorkavat ja agressiivset käitumist. Kahele Saksa Eurofighterile anti mitu korda häire ja nad tõusid õhku Vene lennukeid tuvastama, vahendab Reuters.

Läti kaitseministeeriumi sõjaliste avalikkussuhete osakonna direktor Kaspars Galkins ütles Läti Delfile, et mitmeid päevi on Balti riikide piiride vahetus läheduses täheldatud suurenenud sõjalist aktiivsust mitmete õppuste näol, mis toimuvad Venemaa Lääne sõjaväeringkonnas.