„Jonatan Vseviov on pikalt ja aktiivselt panustanud riigikaitse ja julgeolekupoliitika arendamisse nii sise- kui ka välisriiklikul tasemel, ta on olnud üheks eestvedajaks oluliste riigikaitset ja julgeolekut kujundavate strateegiliste dokumentide väljatöötamisel,“ ütles Hanso. „Olen kindel, et Vseviov on parim valik sellele olulisele ametikohale.“

Hanso esitas Vseviovi kandidatuuri valitsusele kantsleri ametisse nimetamiseks sel nädalal, Vseviovi kandidatuuri kiitis eelnevalt heaks riigikantselei tippjuhtide valikukomisjon.

Jonatan Vseviov on kaitseministeeriumi kaitseplaneerimise asekantsler alates 2014. aasta suvest, juhtides Eesti sõjaliste võimete arendamise planeerimist, sõjalise valmisoleku ja operatiivplaneerimise põhimõtete kujundamist ning teisi Eesti kaitsevõimet arendavaid valdkondi.

Kaitseministeeriumisse asus Vseviov tööle 2008. aastal, ta on juhatanud erinevaid struktuuriüksusi ning olnud ka kaitsepoliitika asekantsleri ülesannetes. Vseviov on tegutsenud NATO kollektiivkaitse tugevdamise, liitlaste- poolse Eesti kaitset puudutava sõjalise planeerimise ning liitlaste kohaloleku suurendamise suundadel.

Aastatel 2005-2008 ja 2013-14 töötas Vseviov diplomaadina Eesti suursaatkonnas Washingtonis, välisministeeriumis töötas ta alates 2004. aastast.

Jonatan Vseviov on juhtinud mitmete Eesti julgeolekupoliitikat ja riigikaitset suunavate strateegiliste dokumentide koostamist. Vseviov oli 2004. aastal heaks kiidetud Julgeolekupoliitika aluste koostaja, riigikaitse laia käsitluse kontseptsiooni ja selle jõustanud riigikaitse strateegia (2010) autor ning riigikaitse arengukava 2013-2022 koostamise koordinaator.

Vseviov on lõpetanud Tartu Ülikooli politoloogia eriala ja omandanud kiitusega magistrikraadi julgeoleku-uuringute alal Georgetown’i ülikoolis.

Vseviov on läbinud ajateenistuse kaitseväes 2005. aastal, praegu on ta läbimas reservohvitseride kursust.

Kaitseministeeriumi senine kantsler Mikk Marran asub alates 2016. aasta algusest juhtima teabeametit.