Marrani kandidatuuri pakkus konsensuslikult välja kaitseministrit nõustanud komisjon, kuhu kuulusid praegune kantsler Riho Terras, kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots, kaitsepoliitika asekantsler Sven Sakkov ja kaitseministri nõunik Andres Kaarmann.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo sõnul osutus Marran enam kui 20 komisjoni poolt arutatud kandidaadi seast sobivaimaks. „Komisjonil oli põhjust esile tõsta Mikk Marrani varasema teenistuse mitmekülgsust ja tulemuslikkust. Marran on kogu oma senise teenistuse jooksul näidanud ennast tasakaaluka, sihikindla ning meeskonnatööle orienteeritud juhina,“ ütles Aaviksoo.

„Seejuures on märkimisväärne, et Marrani nimetamist kantsleri kandidaadiks saadab ühteaegu nii kaitseväe kui ministeeriumi poolne toetus, mis loodetavasti aitab omavahelist head koostööõhustikku edasi kujundada,“ lisas kaitseminister.

Mikk Marran on omandanud bakalaureusekraadi Tallinna Ülikooli sotsiaalteaduskonnas haldusjuhtimise erialal, õppinud mitmetel täiendkursustel Ungaris, Saksamaal ja Kanadas. 2010. aastal omandas Marran Ameerika Ühendriikide National Defence University’s magistrikraadi strateegilise juhtimise alal.

Aastatel 1999 kuni 2003 töötas Marran kaitseministeeriumi Balti koostöö büroos, sealhulgas aastatel 2001-2003 büroojuhatajana. 2003. kuni 2005. aastani oli Marran kaitseministeeriumi rahvusvahelise koostöö osakonna juhataja ning aastatel 2005-2006 NATO ja ESDP osakonna juhataja. 2006. kuni 2009. aastani oli Marran Eesti alalise esinduse NATO juures kaitsetalituse direktor. Alates selle aasta suvest töötab Marran kaitseinvesteeringute asekantslerina, kellele alluvad osakonnad viivad ellu kaitseväele vajalikke relvastuse, varustuse ja ehitushankeid.

Kaitseministeeriumi praegune kantsler Riho Terras naaseb uuest aastast kaitseväe tegevteenistusse. Kindralleitnant Laaneots on teinud ettepaneku määrata Terras kaitseväe peastaabi ülemaks ning peastaabi praegune ülem brigaadikindral Neeme Väli Eesti järgmiseks sõjaliseks esindajaks NATO ja Euroopa Liidu juurde. Praegune sõjaline esindaja kindralmajor Vello Loemaa läheb jaanuaris erru seoses piirvanuse täitumisega.