Kaitseministeeriumi kantsleri Mikk Marrani sõnul on ministeeriumi ja kaitseväe koostöö strateegilise kommunikatsiooni arendamises viimastel aastatel pidevalt süvenenud.

"Tahan rakendada ajakirjanduses, teavitustöös ning kaitseväes saadud teadmisi ja kogemusi strateegilise kommunikatsiooni arendamiseks," ütles kolonelleitnant Peeter Tali. "Kaitsevägi on viimase kümne aastaga tohutult arenenud - märgatavalt on tõusnud kaitseväe usaldusväärsus ning kasvanud meie rahva kaitsetahe."

Avaliku arvamuse uuringute kohaselt on kaitseväe usaldusväärsus institutsioonide järjestuses ajalooliselt kõige kõrgemal, teisel kohal. 92 protsenti küsitletutest toetab ajateenistust ja 77 protsenti peab vajalikuks relvastatud vastupanu osutamist juhul kui Eestit rünnatakse.

Peeter Tali on lõpetanud Tartu ülikooli ajakirjanduse erialal, töötanud uudisteagentuuris ETA, ajalehtedes Edasi/Postimees, Rahva Hääl ja Eesti Päevaleht. Kolonelleitnant Peeter Tali on juhtinud teavitustööd kaitseväes alates 2000. aastast.

Kaitseväe peastaabi teavitusosakonna ülema ametikohale asub kolonel Aivar Jaeski. Kolonel Jaeski on teeninud kaitseväes üle 20 aasta. Ta on olnud tagalapataljoni ja rahuoperatsioonide keskuse ülem, osalenud operatsioonil Iraagi Vabadus ja välisoperatsioonil NATO vägede koosseisus Afganistanis, teeninud Eesti esinduses NATO ja Euroopa Liidu juures ning olnud NATO Brunssumi ühendväejuhatuse staabis strateegilise kommunikatsiooni juhtiv ohvitser.

Kaitseväe meediasuhtluse valdkonna võtab üle kaitseväe peastaabi teavitusosakonna ülema asetäitja ametikohale asuv Vallo Toomet. Reservohvitser Vallo Toomet on töötanud ajakirjanduses üle 25 aasta, lisaks ajakirjanikutööle on tal kogemused televisiooni ja trükimeedia juhtimisest. Ta on kolmel korral osalenud reservohvitseride võistkonnas Erna retkel.

Kaitseministeeriumi uueks pressiesindajaks saab Artur Jugaste, kellel on mitmeaastane kommunikatsioonialane kogemus erasektorist. Jugaste on varem töötanud ka kaitseväe peastaabi teavitusosakonnas. Ta on lõpetanud Stockholmi ülikooli meedia ja kommunikatsiooni erialal.

Kaitseministeeriumi avalike suhete osakonna eelmine juhataja Hannes Kont asus augustist tööle siseministeeriumi asekantslerina.