Võistlusega soovitakse leida uusi eestikeelseid sõjandussõnu nende mõistete tähistamiseks, mille jaoks eesti keeles kõigiti sobivat oma sõna veel ei ole. Omakeelne tabav vaste loodetakse leida üheksale mõistele.

Lühemaid vasteid oodatakse sellistele eestikeelsetele sõnadele nagu soomustransportöör või jalaväe lahinguliikur, eestikeelseid vasteid ingliskeelsetele mõistetele nagu resilience, deconfliction ja missile.

Kaitseminister Urmas Reinsalu sõnul on eesti keel meie kultuuri kandja ja kultuur meie sisemine, viimane ja kõige olulisem kaitseliin. „Eesti keel on meie rahva oluline iseolemise ja julgeoleku alus ning seetõttu peame kõigis valdkondades, ka sõjanduses, kasutama võimalikult palju emakeelseid sõnu ja termineid. Kui neid sõnu meie keeles ei ole, siis tuleb need teha,“ rõhutas Reinsalu.

Uusi sõjandussõnu oodatakse kaitseministeeriumisse hiljemalt 19. maiks 2014. Paremad uued sõjandussõnad kuulutab kaitseminister välja Euroopa keelte päeval, 26. septembril 2014. Paremate sõjandussõnade loojatele on tänutäheks auhinnad.

Täpsemat informatsiooni sõnause ja sellel osalemise tingimuste kohta leiavad huvilised kaitseministeeriumi kodulehelt.