Seoses raamatu "Dead Men Risen" tiraaži kokkuostmise ja hävitamisega on nii Suurbritannias kui Eestis tekkinud korralik skandaal, kus räägitakse Eesti riigi survest nii Afganistani missiooni päästmiseks ning isegi 6. märtsi parlamendivalimistest. Vähemalt kaitseministeeriumi kirjas raamatu autor Harndenile pole sellest ridagi ning nii nagu kaitseministeerium on ka siiani kinnitanud, on juttu vaid isikuandmete kaitsest.

"Langenud sõdurite surmade jõhkralt detailseid kirjeldusi avaldades nende omakseid sellest eelnevalt mitte teavitades ei austa te nende mälestust ja omaste õigust privaatsusele," kirjutas kaitseministeerium. "Me tahaks teid informeerida, et Eesti sõdureid puudutava info raamatus avaldamine on võimalik vaid siis, kui nende omastelt on selleks eelnevalt nõusolek saadud," lisas kaitseministeeriumi õigus- ja haldusküsimuste asekantsler Taimar Peterkopi allkirja kandev kiri.

Ka eilses pressiteates kinnitas kaitseminister Jaak Aaviksoo, et Eesti peab enda kohuseks kaitsta meie kaitseväelaste õigusi ja huvisid nii sõjatandril kui riikidevahelistes suhetes.