Koostöös PPA-ga on võimalik saada õppetunnid, mille alusel on võimalik anda hinnang kuidas ja mis moodi on Kaitseliidul võimalik toetada edaspidi PPA-d siseriikliku turvalisuse tagamisel,“ selgitas Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili pressiteenistuse vahendusel.

Vastavalt kehtivale Riigikaitse arengukavale on maakaitse Kaitseliidu ülesanne, PPA tegevuse toetamine on arvestatav osa sellest,“ lisas kindral Kiili.

PPA korrakaitsepolitsei juhi Joosep Kaasiku sõnul on politsei ja Kaitseliidu koostöö pikaajaline. „Kaitseliit on turvalisuse loomisel politseile oluline koostööpartner. Selleks, et kaitseliitlased saaksid ja oskaksid politseitegevusi vajadusel toetada, on aga eelnevalt vaja põhilised ülesanded läbi rääkida ja ka harjutada,“ ütles Kaasik.

Kaitseliitlased harjutavad kõigis maakondades PPA ametnike käe all sõiduki ja isiku kinnipidamise ja läbiotsimise protseduure, tegevusi valvatava objekti patrullis ja kontrollpostil, tegevust julgeolekuperimeetril jt politseilisi tegevusi.

Õppuse lõpptulemusena peab olema läbi harjutatud maakaitse juhtimisahel ning malevates on ette valmistatud rühma suurused üksused, mis on valmis toetama PPA tegevust riigikaitseliste objektide ja riigipiiri valves.

Politsei tegevuse toetamist harjutas Kaitseliit Tallinnas ka mullusel Kevadtormil.

Kaitseliit osaleb tänavusel Kevadtormil esmakordselt Maakaitsestaabi ja Maakaitseringkonna staabiga. 10.-17. maini osalevad Kevadtormil lahingülesannete täitmisel Kaitseliidu Tartu, Põlva, Võrumaa, Viru, Valgamaa, Sakala ja Pärnumaa maleva ning Küberkaitse üksused, kokku üle
1000 kaitseliitlase.

Kevadtorm on kaitseväe suurim õppus, millest sel aastal võtab osa 6000 kaitseväelast, kaitseliitlast, reservväelast ning liitlasriikide üksused.

Õppus hõlmab Põlva, Tartu, Valga, Viljandi ja Võru maakondi. Põhiosa tegevusest viiakse läbi Valgamaal.