Pppuse eesmärk on harjutada Põhja prefektuuri valvebüroo, PPA isikukaitsebüroo ja kaitseliidu Tallinna maleva omavahelist koostööd ning infovahetust riiklikult olulise objekti kaitsmisel.

Õppuse legendi järgi otsustab PPA seoses siseturvalisuse ohutaseme tõusuga suurendada ka riiklikult oluliste objektide valvet ja nende kaitse võimekust, milleks kaasab PPA lisajõuna appi kaitseliidu. Et võimalikult vähe häirida linnaelanikke, on õppuse kohaks valitud Kadriorus asuv presidendi kantselei hoone. Õppusel harjutatakse läbi perimeetris patrullimine, hoone alale liikunud isikute küsitlemine ja turvakontrolli läbiviimine ning sõidukite läbivaatus.


„Harjutusega testime omavahelist infovahetust ja politsei erinevate üksuste liikumist ning meie olulise koostööpartneri, kaitseliidu, jõudude kaasamist sellise sündmuse lahendamisel. Ühisõppus Kadriorus annab hea võimaluse harjutada läbi linnaruumis olulise objekti tugevdatud kaitse alla võtmist ja seda koos vastutegevusega,“ ütles õppuse peakorraldaja, Põhja prefektuuri valvebüroo juht Aivar Ridamäe.

„Koostöö harjutamine politseiga, mille käigus osaletakse riigile oluliste objektide turvalisuse tagamisel, on loogiline osa kaitseliitlaste kaasaegses väljaõppes,“ sõnas KL Tallinna maleva pealik kolonelleitnant Lauri Abel. „Politsei abistamine avaliku korra ja sisejulgeoleku tagamisel on ju üks Kaitseliidu ülesandeid,“ lisas ta.

Õppuse ajal, ajavahemikul kell 20-24, on liikluseks suletud A. Weizenbergi tänav alates Kadrioru kunstimuuseumist kuni Mäekalda tänavani. Ümbersõit on Mäekalda ja L. Koidula tänava kaudu. Kadrioru pargis ja selle ümbruses liigub õppuse ajal relvastatud kaitseliitlasi. Õppusel kasutatakse inimestele ohutuid relvi ja laskemoona imiteerivaid vahendeid ning politsei palub harjutuspaiga vahetusse lähedusse jäävatelt inimestelt mõistvat suhtumist.