Seadus kahandab järelevalveasutuse ja korraldajate halduskoormust, kaotab kvartaalse aruandluse, mille kaudu jõuab seni maksu- ja tolliametile edastatud info edaspidi elektroonilise arvestus- ja kontrollsüsteemi kaudu.

Meediateenuste seaduse muudatusega piiratakse Eestis hasartmängu tegevus- ja korraldusluba mitteomavate hasartmängukorraldajate sponsorteadete esitamist.

"Hasartmängu reklaamipiirangute lõdvendamine eeskätt selleks, et Eesti Loto saaks oma tegevust laiendada ja seeläbi korjata rohkem raha riigieelarvesse, on absurdne," ütles läbirääkimistel sõna võtnud Kaia Iva.

Iva sõnul planeeriti kevadel sõlmitud koalitsioonilepingu lubaduste katteallikaks hasartmängudelt enamlaekuvat raha kolm miljoni eurot.

"On ebamoraalne leida koalitsiooni lubaduste täitmiseks katet uute lotomängijate pealt. See annab ühiskonnale, eriti noortele, vale signaali ja pikemas vaates suurendab hasartmängusõltlaste hulka," ütles Iva.

Koalitsioonipoliitikute jutt sellest, et lotoreklaami lubamisega tuuakse inimesed kasiinost loteriid mängima, ei ole Iva sõnul tõsiseltvõetav vaid tegelikkus on vastupidine: tekitatakse hüppelauaefekt, kus läbi loterii leiab edaspidi rohkem inimesi tee ka kasiinosse.