"Edgar Savisaar viibib hetkel tõesti Šveitsis, kus tal on mitmeid kohtumisi sõprade ja tuttavatega. Reis kestab nädala lõpuni," kommenteeris Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

Savisaarele on altkäemaksu võtmise kahtlustuse tõttu kehtestatud elukohast lahkumise keeld, mis tähendab, et ta ei tohi ilma menetleja loata oma elukohast kauemaks kui kolmeks päevaks lahkuda.

Seoses sellega küsis Delfi prokuratuurilt, mis asjaoludel prokuratuur Savisaare Šveitsi lubas. Riigiprokuratuuri pressiesindaja Ilmar Kahro kinnitas vaid, et menetleja on hetkel lubanud Edgar Savisaarel olla elukohast kauem kui kolm päeva eemal.

"Kahtlustatava asukohta ning seda, miks ta luba taotles, ei saa prokuratuur eraelu kaitse tõttu kommenteerida. Seda saab soovi korral teha kahtlustatav ise," teatas Kahro.

Šveitsis elab Savisaare sõber Alexander Kofkin. Sügisel Savisaarele esitatud altkäemaksuvõtmise kahtlustuse kohaselt oli Kofkin üks neist ettevõtjatest, kes andsid Savisaarele teenete eest altkäemaksu. Kokku kahtlustatakse Savisaart neljas altkäemaksuvõtmise episoodis.

Šveits on Savisaare elus olulisel kohal veel ühel põhjusel. Nimelt oli just seal registreeritud selline asutus nagu perekonnafond Arsai Investment, mis rahastas tema raamatu "Tõde Eestist" väljaandmist.

Seoses Edgar Savisaare Šveitsi rahaasjadega käib juba aastaid üks kriminaalmenetlus, mille käigus Eesti riik on Šveitsi võimudelt infot küsinud. Avalikkusesse jõudnud nappide andmete põhjal on oletatud, et sellel arvel oli 470 000 eurot.

Šveitsis on ka suur hulk kõrge tasemega raviasutusi.