„Linnavalitsuse töötajaid kahtlustatakse linnavalitsuse vara omastamises suures ulatuses, see tähendab, et kahjusumma peab olema üle 27 802 euro," ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina. Vanas vääringus on see ligi pool miljonit krooni. Kahtlustuse kohaselt toimus omastamine ajavahemikul 2008. aastast kuni viimase ajani, kirjutab Eesti Päevaleht.

Päevalehe andmeil on kahtlustuse järgi omastatud edukate õpilaste ja õpetajate premeerimiseks ette nähtud Tartu ja Tallinna Kaubamaja kinkekaardid.

Tartu haridusosakonnal on aastaks arvestatud ligi 12 780 eurot ehk 200 000 krooni, mille eest võib teha kingitusi ainesektsioonide parimate õpilaste ja õpetajate tunnustamiseks, kuid ka olümpiaadide, võistluste ja muude selliste ürituste korraldajate tänamiseks.

Kuigi haridusosakond võib selle raha eest osta ka lilli ja pisimeeneid, on populaarsemaks ja tõhusamaks osutunud raamatupoodide ja teiste suuremate kaupluste kinkekaardid. Haridusosakonna juhatajana pidi Boris Goldman kinnitama kaartide soetamise arved ning lisama selgituse, millal ja kellele need antakse.

Eesti Päevalehe andmeil on uurijatel juba ka teada, mis esemeid kinkekaartide eest osteti, sest kaartide numbrite järgi annab tehingut kontrollida.