Ossinovski nendib, et sotsiaalselt tõrjutud poisid leiavad endale mõnikord mõiste- ja väärtussüsteemi, milles mõistetamatu muutub mõistetavaks. "Ka massimõrv. Nii Pariisis, Londonis kui ka Madridis olid nad meie "kodukasvatutud" terroristid, mitte Lähis-Ida import. Muidugi, välispoliitiline otsustamatus Süürias on aidanud ideoloogilise vihmavarjuga ja ehk ka väljaõppega. Aga olulisimalt siiski – õppigem inimesi enda kõrval rohkem liitma, mitte tõrjuma."

"Teiseks, kuritegu – ka terrorikuritegu – ei ole sõja kuulutamine. Kaheksa väärastunud tüübi tegu ei ole sõja kuulutamine euroopalikele väärtustele, nagu ka koolitulistamine ei ole sõja kuulutamine haridusele. Seepärast ei ole kuigi mõistlik poliitikutel hoogtöö korras "jõulisi" "vastumeetmeid" välja tulistada," toonitab haridusminister.

Kolmandaks meenutab Ossinvski, et sõjapõgenikud põgenevad riikidest, kus reedel Pariisis juhtunu on igapäevane. "Põgenevad justnimelt selliste eest, kes on valmis tapma süütuid inimesi. Nad otsivad rahu ega ole süüdi, et ka meil ei ole alati rahulik."

Neljanda punktina toob minister välja, et islam mõistab terrori samavõrd hukka kui kristlus, budism ja ateism ning idioote ja haigeid on kõigi uskude ja rahvaste seas.

"Viiendaks, sellel sajandil on Euroopat tabanud kolm suuremat terrorirünnakut (Madrid, London, Pariis), samas kui julgeolekujõud on ära hoidnud kümneid ja kümneid juhtumeid. Tegelikult on Euroopa erakordselt turvaline. Ent turvatunnet on meil ikka vähe, sest terrorism on asümmeetriline. Nagu Iiri Vabariiklik Armee (IRA) ütles kunagi pärast Thatcheri ebaõnnestunud mõrvakatset: "Täna tabas meid ebaõnn. Ent pange tähele – meil peab õnnestuma vaid üks kord, teil (loe: politseil) aga igakord." See assümeetria ongi hirmutav, aga ärme unusta, et elame maailma parimas paigas. Seda ühtset Euroopat tasub hoida."