Kuna tegemist on ülimalt delikaatse teemaga, siis ei soovi haigla praegu sisulisi kommentaare jagada ning raviasutuse kinnitusel on põhjalik informatsiooni haigusjuhtumi kohta saadetud sotsiaalministeeriumisse, kus asja täpsemalt uuritakse.

Sotsiaalministeeriumis on tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjon, mille eesmärgiks anda iga konkreetse juhtumi puhul hinnang tervishoiuteenuse kvaliteedile.

Ekspertkomisjoni juht dr Marika Väli ütles Delfile, et viimasel ajal pole laekunud komisjonile kaebusi Rakvere haigla, sealhulgas ka mitte nende sünnitusabi teenuse osas.

Samuti puudub hetkel statistika kaebuste osas haiglate kaupa, seega pole võimalik kinnitada ega ümber lükata, kas Rakvere haigla osas laekub võrreldes teiste raviasutustega vähem või rohkem kaebusi.

Ministeeriumi teatel saab Rakvere haiglas surnud raseda naise juhtumit kommenteerida tervishoiuteenuste kvaliteedi ekspertkomisjon peale arutelu ja hinnangu andmist eeldatavalt septembris.

Tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjoni kuuluvad sisehaiguste ekspert, kirurgia ekspert, sünnitusabi ja günekoloogia ekspert, patoloogia ekspert, hambaravi ekspert, onkoloogia ekspert, uroloogia ekspert, neuroloogia või neurokirurgia ekspert, psühhiaatria ekspert, õenduse ekspert, üldarstiabi korralduse ekspert, patsiendiõiguste ekspert, sotsiaalministeeriumi tervishoiuosakonna esindaja, haigekassa esindaja ja terviseameti esindaja.