Mõni aeg tagasi sai teatavaks, et ametlik Kadriorg on hakanud tellima sotsiaalmeedia seire teenust. Nüüd on Eesti Päevalehe käsutuses Freqmedia-nimelise ettevõtte poolt riigipea kantseleile esitatud viimased igakuised Twitteri, Facebooki, blogide jms interneti suhtlusmeediumite analüüsid. Need pajatavad presidendile huvi pakkuvatest hüüatustest, säutsudest, kommentaaridest ja arvamustest internetiavarustes.

Veebruari kohta koostatud ülevaates märgitakse, et sotsiaalmeedias räägiti Toomas Hendrik Ilvesest eelkõige seoses Haapsalu lastekodus juhtunud tragöödiaga, kohe selle järel tuli muidugi aastapäeva teema. Just riigi pidupäevaga seoses räägiti sotsiaalvõrgustikes ka Evelin Ilvesest. “Enamus vastavatest kajastustest sisaldas ka pr Ilvese riietuse ja ehete kajastamist,” seisab analüüsis.

Raportites hinnatakse ka seda, kas inimeste arvamused kõigest Kadriorgu puudutavast on positiivsed, negatiivsed või neutraalsed. Veebruaris räägiti aruande järgi riigipeast ja temaga seotust heas valguses 50 ja halvas 13 korral. Enim pahameelt olevat internetis tekitanud Jürgen Ligi orden. “Negatiivse mainimise sai kahel korral Jürgen Ligile teenetemärgi omistamine. Leiti, et Ligi hävitas majanduse ja tootis 30 000 töötut,” tähendatakse analüüsis.

Märts paistab olevat olnud Kadrioru jaoks sotsiaalmeedias kidur. Presidendist räägiti enam Pärnu- ja Tartumaa ringsõidu valguses. “Aprillis leidis enim kajastust Evelin Ilvese Facebooki lehele kirjutatud soovitus suurtest poodidest toidu ostmisest loobuda, saades nii positiivset kui ka negatiivset vastukaja,” raporteeriti presidendi kantseleile.