KSG lapsevanemate teatel selgus eile, et Tallinna linnavalitsus kavatseb tänasel istungil esitada linnavolikogule otsuse eelnõu, mille kohaselt liidetakse juba 1. septembrist 2016 Tallinna Sikupilli keskkool Kadrioru saksa gümnaasiumiga.

Lapsevanemad tegid liitumise ärahoidmiseks Tallinna linnavalitsusele ühispöördumise otsuse peatamiseks ja algatasid koos vilistlastega möödunud neljapäeval ka petitsiooni, millele on praeguseks kogunenud juba 210 allkirja.

"Meie seisukoht on, et koolide liitmine rikub laste õigusi ja seetõttu enne põhjalike analüüside läbiviimist, laste, lapsevanemate, abiturientide ja kooli õpetajate seisukohtade uuringu korraldamist, tuleks plaanist loobuda," kirjutasid lapsevanemad pöördumises.

Lapsevanemad toovad oma pöördumises linnavalitsuse poole välja mitu argumenti, mis nende sõnul räägivad liitumise vastu:

Soovime juhtida tähelepanu, et antud otsusega on Kadrioru saksa gümnaasiumi juhtkond:

– läinud vastuollu Lapse õiguste konventsiooniga, vastu võetud 26.09.1991, mille üks peamistest põhimõtetest on seada last puudutavates otsustes alati esikohale lapse huvid. Kadrioru saksa gümnaasiumi juhtkond ei ole koolide liitmiseks jah-sõna öeldes arvestanud õpilaste ega nende vanemate üldarvamusega, on jätnud läbiviimata nii abiturientide, lapsevanemate kui ka õpetajate küsitlused;

– ignoreerinud elukohajärgse kooli määramise olulisi asjaolusid (https://www.riigiteataja.ee/akt/403052013003 § 6: Elukohajärgse kooli määramise olulised asjaolud on esmajärjekorras õpilase elukoha lähedus koolile, sama pere teiste laste õppimine samas koolis ja võimaluse korral arvestatakse vanemate soove) 1.–5. klassi lapsed suunatakse teises linnaosas, Lasnamäel, asuvasse koolihoonesse;

– on jätnud asjatundjate poolt läbi viimata analüüsi, mis kinnitaks koolide ühendamise vajalikkust.

Ei ole tagatud linnatranspordi olemasolu, mis soodustaks nii õpilaste kui õpetajate kahe maja vahel liikumist. Rikutakse vaikset ja turvalist õhkkonda, mida vajab osa Sikupilli keskkooli õpperaskustega lapsi.

Hoolekogu kui organi otsust selles küsimuses tänaseks, 28. jaanuariks 2016. a, vastu võetud ei ole.