"Kolmandal liinil sõitma hakkavad trammid ei ole lõpuni otsustatud. Kindlasti peamiselt retrotrammid, aga on võimalik, et mõned väljumised on ka madalapõhjalised. Kopli suunal hakkavad kindlasti sõitma ka uued trammid," selgitas Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aas Delfile.

Kopli liini rekonstrueerimine annab Aasa sõnul võimaluse seal ka uutel trammidel sõita ning lisaks renoveeritavatele vanadele trammidele hakkab seal sõitma ka uusi. Uusi tramme on 20 ja kõik kohal, Kadrioru liini tarbeks on plaanis renoveerida kuus retrotrammi.

"Meie "vanad trammid" ei ole sugugi nii vanad, et neid mitte kasutada. Näiteks eeskujuliku ühistranspordiga Viini linnas sõidavad palju vanemad trammid. Meil on tõesti plaan renoveerida kõik vanad madalapõhjalised trammid ning ka osa neid, millel pole madalat sissepääsu," ütles Aas.

Linnapea kt sõnul sõidab päevas maksimaalselt 46 trammi ning koos uute trammidega on madalapõhjalisi 33. Sõitma hakkavad need 1. ,2. ja 4. liinil.

Mis aga puudutab trolliliiklust, siis kinnitas Aas, et ka trollid ei kao Tallinna liiklusest kuhugi. Olemasolevad 56 uut Solaris tüüpi trolli läbivad uuenduskuuri ning järgmisel aastal soetatakse taas 20 hübriidbussi (need asendasid ka varasemalt Õismäe trolle). "Need trollid võtavad üle Mustamäel Koplisse suunduva 9. liini. Mustamäe suunal jätkub trolliliiklus endiselt," sõnas Aas.