„Kui kaheksa aastat tagasi lubas Reformierakond Euroopa rikkamatele riikidele järele jõuda, siis täna puuduvad Taavi Rõivasel ideed meie majanduse elavdamiseks. Samuti ei ole suudetud sisustada lubadust uuest Põhjamaast. Endiselt on kümned tuhanded eestlased leidnud töö ja väärika tasu põhjanaabrite juures ning peaminister kutsus oma eilses kõnes leppima sellega, et Eesti töötavatest inimestest maksumaksjate kogukond väheneb,“ sõnas riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson.

Saadiku sõnul on 100 päeva ametis olnud valitsuse osas kriitilised lisaks opositsioonile, ka valitsuserakondade erksamad liikmed. Suurimateks kriitikuteks on aga majanduskeskkonna pärast muretsevad ettevõtjad. Rahvas on oma suhtumist valimiseelsete lubaduste murdmisse näidanud läbi avaliku arvamuse küsitluste, milles Taavi Rõivase tööd hinnatakse mitterahuldava hindega.

„Uue valitsusliidu probleemiks on debati pidamise võimetus. President nentis, et maksutõusude kobareelnõu kiirmenetlus Riigikogus ei olnud demokraatliku parlamentaarse riigikorra vääriline käik. Halb poliitiline kultuur, mida Andrus Ansip kasutas kriisiolukorras, on Rõivasele olnud mugavusmeede. Samas ollakse võimetud tunnistama, et senine majanduspoliitika on Eesti hinnad tõstnud Lääne-Euroopa jõukamate riikide tasemele, kuid palgad on jäänud ankrusse Ida-Euroopasse,“ nentis Simson.

„On üsna kurb näha, et saja päeva möödudes puudub valitsusel endiselt plaan Eesti majanduse elavdamiseks, inimeste sissetulekute kasvatamiseks ning lahkunud kaasmaalaste tagasikutsumiseks. On olnud viletsad sada päeva,“ lõpetas Kadri Simson.