"Tselluloositehase eriplaneeringu peatamine või sellega edasi liikumine peab olema kogu valitsuskoalitsiooni ühine otsus," ütles Simson Delfile. "Eriplaneering sai algatatud ühiselt ning seetõttu on loomulik, et ka järgmised sammud tuleb partneritega läbi arutada – meie oleme selleks valmis," kinnitas minister.

"Tartu linna ja sealsete poliitikute ning inimeste vastuseis EstFor-ile on arusaadav, sest valitseb teadmatus. On ka selge, et ilma kohalike toetuseta seesugust tehast tulla ei saa," märkis Simson.

"Samas pean õigeks ettevõtluse toetamist ja Eesti puidu väärindamist. Tegemist on mitmetahulise probleemiga, millele ei leidu ühest vastust. Seetõttu rõhutan üle, et tegemist peab olema valitsuse ühise otsusega," sõnas Simson.

Isamaa ja Res Publica Liidu eestseisus teeb valitsusele ettepaneku kaaluda alternatiivseid lahendusi Tartu piirkonda plaanitava tselluloositehase praegusele eriplaneeringule, sest erakonna esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul ei saa seda kohalike elanike ja poliitikute vastuseisu tõttu rajada.