"Andrus Ansipi kõne andis märku, et kriitika ülbe ja üleoleva poliitika kohta on temani jõudnud. Ja see on hea. Kuid tema vastus sellele kriitikale oli pigem taktikaline püüd oma arrogantset käitumist siluda, mitte siiras üleöö muutumine," ütles Simson Delfile.

Keskerakondlane lisas, et peaministri kõnes on siiski liiga palju vana üleolevat suhtumist, nende inimeste üle, kes muretsevad mitte ainult majanduse makronäitajate, vaid ka Eesti inimeste igapäevase toimetuleku üle.

Simsoni sõnul proovib peaminister siluda lisaks enda käitumisele ka kogu Reformierakonna käitumist. "Käitumise välist silumist on näha ka teistes Reformierakonna poliitikutes, justkui oleks nad üheskoos läbinud empaatia väljendamise algkursused. Kuna ülbitsemist ja irvitamist teistsuguse arvamusega inimeste üle on rakendatud aastaid, kaldun ma arvama, et praegu üritatakse vaid vormiliselt oma kuvandit parandada," arvas Simson ja lisas, et ilmselt on märtsis kavandatavatel väljaastumistel võimalik rohkem näha reforimerakondlaste loobumist senisest Euroopa-kesksest mantrast.

Peaminister Andrus Ansip rääkis neljapäeval Tartus peetud kõnes väsimusest ja lisas, et järgmist valitsust tema enam ei moodusta.

"Olen selgelt väljendanud, et kui selle valitsuse töövõime või koostöötahe mingil põhjusel juba enne järgmise riigikogu valimist katkeb, siis lõpeb ka minu peaministriks olemise aeg," ütles Ansip.

"Järgmist valitsust mina enam ei moodusta – ei enne ega pärast uue riigikogu valimist. Väärilisi jätkajaid leidub, pole kahtlust," teatas peaminister.