"Keskerakonna toetus on juba väga pikalt stabiilne olnud ning võib öelda, et meid toetab pidevalt neljandik Eesti inimestest," ütles Simson.

Keskerakond on tema sõnul täna ainus selge alternatiiv Reformierakondlikule poliitikale.

"Vedades maksureformi, mis alandab makse keskmist ja väikest palka teenivatele inimestele, tugevdades regionaalset arengut ja pakkudes lahendusi väljarände peatumiseks, anname me inimestele alternatiivse valiku," loetles Simson.

Ta usub enda sõnul, et neid, kes tahavad teha teisiti, on väga palju.

Vaadates teiste erakondade seisu, lisas Simson, et on näha, kuidas sotsiaaldemokraadid on pärast valitsusse minekut sattunud tõsisesse langusesse.

"Ilmselt on põhjus selles, et sotside valijad näevad, et nad viivad valitsuses ellu ainult Reformierakonna poliitikat," rääkis Simson. "Inimesed, kes soovivad senise poliitika jätkumist, valivad juba otse Reformierakonda, mitte väiksemat valitsuspartnerit, kes neid oma poliitika elluviimisel aitab. See selgitab ka reformarite kõrget toetust."

Simson tõdes, et valimisteni jäänud mõne kuu jooksul on muidugi kõik veel võimalik. Ta tuletas meelde, et neli aastat tagasi oli Reformierakonna toetus mõned kuud enne valimisi koguni 43 protsenti.

"Valimiste päevaks oli see toetus aga langenud enam kui kümme protsenti. Eks me esimesel märtsil näeme tegelikku seisu," sõnas Simson.

Parlamendiparteidest on jätkuvalt madalaima toetusega Isamaa ja Res Publica Liit (IRL), kellele lubas oma hääle anda 16 protsenti vastanutest.

Valitseva Reformierakonna toetus kerkis detsembris viimase kahe aasta kõrgeimale tasemele ehk 32 protsendile, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud TNS Emori küsitlusest.

Populaarsuselt teisele kohale tõusis aasta lõpuks Keskerakond 23 protsendi suuruse toetusega. Napilt kolmandaks jäi Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) 21 protsendiga, vahendasid ERR Uudised.