"Juba sel päeval, kui kaitsepolitsei rüüstas Keskerakonna peakontorit ja riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmete kodusid, olime kindlad, et tegemist on poliitilise rünnakuga suurima opositsioonierakonna vastu," meenutas Simson.

"Tänaseks on selge, et läbiotsimise ajendiks toodud ilutulestike korraldamine ei olnud mõjutatud Keskerakonna poliitikute poolt," rääkis Simson. "Merepäevade ilutulestikku ei korraldanud Võru ärimees Jüri Luik, kelle 500 eurone annetus sai opositsioonierakonna kontori läbiotsimise vabanduseks. Võru folkoorifestivali ilutulestiku korraldas aga Võru maavalitsus."

Tänases Eestis kuuluvad kõik maavanemad kas IRLi või Reformierakonda, lisas ta.

Simsoni sõnul peab riigiprokuratuur selle eest vastutama, et pea pool aastat on riigikogu liikmeid hoitud surve all ning sisuliselt on kapo kasutanud võimalust selleks, et haarata enda kätte kogu Keskerakonna asjaajamine ja halvata erakonna tööd.

"Toimus liigne jõu kasutamine ning väljamõeldise alusel tungiti Keskerakonna büroosse. Seesugune tegevus pole kuidagi kooskõlas õigusriigi põhimõtetega," ütles Simson.

Igal kodanikul peaks tema sõnul olema usk, et kaitsepolitsei sekkumisel poliitilisse võitlusse on veenvad tõendid. "Paraku me elame kohas, kus jõustruktuuride sekkumine poliitikasse on tundlik teema ning näiteks elamislubade skandaalis annavad prokurörid ilma analüüsita amnestia, samas Keskerakonna büroo alusetu läbiotsimine sai kiirelt prokuröri heakskiidu," võrdles Simson.

"Poliitiku kapital on usaldus ning ilmselgelt on seda Keskerakonna saadikute puhul alla kistud, rääkimata moraalsest ja emotsionaalsest kahjust," märkis Keskerakonna aseesimees.