"See on tingitud asjaolust, et valitsusel on vaja enne 1. juulit vastu võtta maksutõusude pakett, mis hõlmab endas nii majutusasutuste käibemaksumäära kasvatamist kui ka kütuseaktsiisi tõstmist," sõnas Simson pressiesindaja vahendusel.

Kadri Simsoni sõnul teeb opositsioon kõik, et maksutõusud ei rakenduks. „Maksutõusude arutu läbisurumine toob endaga kaasa ööistungid. Planeeritavatest maksumuudatustest polnud enne valimisi poolt sõnagi juttu, kuid nüüd tehakse need kiirkorras ära. Opositsioon ei saa nõustuda muudatustega, mis toovad kaasa üleüldise hinnatõusu ja inimeste heaolu halvenemise. Seetõttu kavatseme selle vastu võidelda kõikide meetmetega, mis opositsioonile antud on. Kindlasti esitame maksumuudatustele omapoolsed ettepanekud ning võib eeldada, et istungid venivad öösse,“ sõnas Kadri Simson.

Kadri Simson lisas, et äsja ametisse asunud valitsus ei küsinud valijatelt maksutõusudeks mandaati ning seega puudub neil ka õigus taolise sammu läbisurumiseks. Saadiku sõnul on võimalik, et Reformierakondlik poliitika, kus enne valimisi räägitakse ühte juttu, kuid peale valimisi käitutakse risti vastupidi, võib tuua kaasa ka peaministri umbusaldamise. Kui opositsiooni usalduse on peaminister Taavi Rõivas juba ammu kaotanud, siis üha enam tundub, et peaministrit ei usalda ka koalitsioonisaadikud.

"Kui valitsus on endas kindel, siis selleks, et opositsioonist üle sõita ja ööistungeid vältida, seotakse maksutõusud usaldushääletusega ning valitsuskoalitsiooni liikmed vajutavad justkui üks mees rohelist nuppu, öeldes, et nad usaldavad Taavi Rõivast. Sellega olekski opositsiooni käed seotud. Aga täna tundub, et valitsusel on raskusi nende 51 nime kokkusaamisega, kes oleks nõus Rõivast toetama.“

„Nagu Päevalehe uuringust näha, on Taavi Rõivase usaldusväärsus langenud isegi alla rahuldava taseme. Tegemist on teovõimetu valitsusjuhiga, kes ei ole võimeline Eestit majandusseisakust välja vedama. Peaminister, keda ei usalda rahvas, opositsioon ja ka valitsuserakondade saadikud, ei saa kaua valitsust juhtida. Tuleva nädala esmaspäeval koguneb Keskerakonna juhatus ning teen seal ettepaneku arutada peaministrile umbusaldamise algatamist,“ lubas Kadri Simson.