Simsoni sõnul arutab erakonna juhatus prokuratuuri taotlusest tulenevalt kindlasti ka seda, kas Priit Toobali volitused erakonna peasekretärina peatata või mitte. „See küsimus kindlasti ei lähe erakonnast mööda, loomulikult juhatus arutab seda, see puudutab ju meid otseselt,“ lausus Simson.

Seoses Priit Toobali kui erakonna juhtivtöötaja ja pädeva esindaja tegevusega on kahtlustatav ka juriidiline isik MTÜ Eest Keskerakond.

Simsoni sõnul on prokuratuuri teates siiski tähelepanuta jäänud põhjused, miks tuldi jaanuaris suurte jõududega Keskerakonna kontorit läbi otsima. „Nii palju kui mina tean, siis jaanuaris välja käidud süüdistused on osutunud alusetuks,“ kõneles Simson ja lisas, et ta ei tahaks ka praegu teha kaugeleulatuvaid järeldusi ja laseks ajas settida.

Simson nõustus siiski, et kui prokuratuur on ikkagi esitanud taotluse saadikupuutumatuse äravõtmiseks, siis on uurimisel mingeid tõendeid ikkagi kogutud. „Kuskil midagi peab tõesti olema,“ nõustus ta.

Simson kavatseb sel teemal pikemalt kõneleda riigikogus 25. septembril, kui täiskogus on riiklikult tähtsa teemana arutluse all nii kaitsepolitsei kui prokuratuuri areng.

Simsoni sõnul peab esmase kvaliteedikontrolli prokuratuuri tegevusele tegema õiguskantsler ja leiab, et see on hea.

Vastates küsimusele, kas see pole kummaline, et asjaosalised kuulevad prokuratuuri taotlustest meedia vahendusel, mitte otse, ütles Simson, et kui sellised asjad toimuks mõnes teises riigis, siis me peaksime seda veidraks.

„Prokuratuur peab väga oluliseks kuvandi loomist meedias, see ei tule kellelgi üllatusena,“ kõneles Simson. „Kõik see, mis toimub, peaks laias laastus üllatama, aga olles näinud, mis sel aastal Eestis toimub, siis see teadmine, et prokuratuur peab oluliseks kuvandi loomist meedias, on juba saanud harjumuspäraseks.“