Hiljuti Moskvat väisanud Liik rääkis Vikerraadio saates „Reporteritund“, et poliitiline väsimus on erinevates elanike gruppides erinev, kuid see on pretsedenditu. „Tõenäoliselt saab Ühtne Venemaa valimistel ikkagi kõige suurema tulemuse, aga 2/3 duuma enamusest nad enam saada ei pruugi,“ rääkis Liik.

Liigi sõnul on Venemaa võim omamoodi kahvlis. Ühelt poolt on neil soov valimistulemusi võltsida, aga kui nad võltsivad liiga palju, siis nad riskivad rahulolematuse eskaleerumisega, rääkis ta. Teisest küljest, kui tulemusi võltsitakse vähem ja Ühtse Venemaa tulemus jääb loodetust tagasihoidlikumaks, ka siis ei ole teada, mis edasi saab.

Moskva ei ole Ühtse Venemaa kants

„Moskva ei ole Ühtse Venemaa kindel kants,“ väitis Liik, sest partei toetus jääb moskvalaste hulgas 20-25 protsendi piirimaile. „Seetõttu tegelikult ei tahetagi, et moskvalased välja tuleksid.“

Liigi sõnul valimiste boikoteerimist läänemeelsetele ei soovitata, sest siis oleks nende väljavõtmata sedelitega lihtne valimistulemusi võltsida. Ka sedelite rikkumine tähendab seda, et need võidakse vormistada Ühtse Venemaa kasuks.

„Inimesed arutavad, kelle poolt hääletada,“ kõneles Liik. „Liberaalsema elanikud on ühte meelt, et valida pole eriti kellegi vahel.“ Kahtlejate hääli on tema sõnul hakanud ligi meelitama Õiglane Venemaa.

Liigi sõnul hääletavad paljud läänemeelsed ka kommunistide poolt, sest see on ainuke partei, kelle juured on rahva seas, mitte Kremlis.