"Mitte veel, kuigi kaugemas perspektiivis muidugi, sest Putin tuli võimule kaitstes inimesi justnimelt sarnase ebakindluse eest, mida me näeme praegu finantsturgudel," ütles Liik vastates saatejuhi küsimusele, et kas praegune rubla langus ohustab Venemaa riigipea Vladimir Putini positsiooni.

Liik juhtis tähelepanu asjaolule, et Putini populaarsus põhineb suurel määral sellel, et ta tõi riigi majanduse 90-ndate lõpus suurest langusest välja. "Nüüd aga näib, et ta on vedanud Venemaa samasugusesse ebastabiilsusesse," lisas Liik.

Saatejuht segas välissuhete spetsialistile vahele ja ütles, et ta kahtleb, et venelased Putinit naftahinna languses süüdistavad. Saatejuhi sõnul on hoopis risk, et Venemaal viiakse juhtkonna tasandil läbi diversioon, et juhtida kehvalt majanduselt tähelepanu.

"See oht on alati olemas, eriti arvestades seda, et Venemaa juhtkonnal on paranoiline maailmavaade. Paljud neist arvavad, et Lääs hoopis ründab neid Ukrainas ja teistes kohtades. Seega olukord on pingeline ja inimesed on närvis," rääkis Liik ning lisas, et Venemaa juhtide arvates võib mobilisatsioon välisvaenlase vastu olla hea lahendus majandusolukorralt tähelepanu juhtimiseks.

Rääkides sanktsioonidest ja olukorrast Ukrainas, arvas Liik, et Venemaa suunal kehtestatud piirangud ja muud sanktsioonid on olnud mõjusad ning Venemaa on hakkamas kaaluma dialoogi pidamist pigem Lääne, kui enda tingimustel.

"Venemaa on tahtnud Läänega alates aprillist kokku leppida, aga ta on tahtnud seda teha enda tingimustel /.../ Eks näeme ja homne pressikonverents annab kindlasti signaali, et kas Putin on valmis teistsuguses raamistikus dialoogi astuma," rääkis Liik.