"Jah, kohtusime selliste isikutega tõesti. Kusjuures väga huvitav oli see, et istusime restoranis ja mingisugused väga naljakad kaamerad käisid meil akna taga küll," kommenteeris Reps Delfile.

"Posti otsa oli seotud käsikaamera teibiga. Me saatsime restoranist isegi turvamehed välja vaatama, aga siis olid kaamerad juba kadunud," rääkis Reps ja lisas, et kohtumine toimus läinud esmaspäeval Strasbourgis iganädalase fraktsiooni õhtusöögi raames.

"Kusjuures, me kõik kommenteersime ja naersime selle peale. Tol hetkel tegi see nalja ja kui päris aus olla, siis keegi ei seostanud ära, et mingi lavastus on, vaid et poisikesed teevad nalja," lisas Reps.

Repsi sõnul käisid opositsionäärid Kasjanov ja Kara-Murza noorem ENPA-l külas ja kuna oli planeeritud, et tuleb Venemaa sanktsioonide hääletus, siis olid kohal nii Ukraina kui ka Venemaa esindajad. Samuti anti üle petitsioon, et ENPA arutaks Nemtsovi mõrvaga seonduvat. Restoranis toimunud kohtumisel räägiti peamiselt muredest Nemtsovi mõrva üle ning Ukrainast.

"Seesama Vladimir (Kara-Murza noorem - toim.), kellest siin juttu on, tema on ise elanud läbi mürgituse ja talle anti ellujäämisvõimalust kolm protsenti, kuid ta tuli välja," rääkis Reps.

Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov pani ööl vastu esmaspäeva Instagrami üles video, milles vaadatakse läbi sihiku opositsionäär Mihhail Kasjanovit, kes arutab midagi Vladimir Kara-Murza nooremaga. „Kasjanov saabus Strasbourg’i raha järele Vene opositsiooni jaoks. KES EI OLE ARU SAANUD, SEE SAAB!“ kirjutas Kadõrov kommentaariks.

Varem avaldas samad kaadrid Strasbourg’ist erakonna PARNAS juhiga oma eksklusiivse materjalina Life News. Tegemist oli reportaažiga Kasjanovi sõidust Euroopa Nõukogu parlamentaarse assamblee istungile, vahendab Ehho Moskvõ.

Strasbourgis lõppeval nädalal toimunud Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) talvine istungjärk keskendus Euroopas enim põletavatele küsimustele: geopoliitiline vaidlus Venemaa ja Ameerika mõjusfäärist läbi Mägi-Karabahhi konflikti, rändekriis ja võimalik seos naiste ja laste vägivallaga ning halvenev inimõiguste olukord mitmetes Euroopa Nõukogu liikmesriikides.