Tartu linnavolikogu otsustas Kadastikule aukodaniku tiitli anda eilsel istungil. Kadastik teatas aga täna, et loobub Tartu aukodaniku tiitlist ja selgitas muuhulgas, et tal pole täit veendumust, kas ta on "Eesti Meedia kontserni koos Postimehega andnud üle kätesse, kus ta on mitte ainult kahe käega, vaid ka südamega hoitud".

Endine Postimehe omanik ja juht Mart Kadastik viitas nõnda meediakontserni praegusele omanikule Margus Linnamäele. Kadastik ostis koos Toomas Issaku ja Meelis Luhtiga suurärimehe Margus Linnamäe toel kontserni Eesti Meedia, kuhu kuulub ka ajaleht Postimees, välja kolme aasta eest Norra meediagrupilt Schibsted. Möödunud suvel sai Linnamäest Eesti Meedia ainuomanik.

Postimehe peatoimetaja ja juhatuse esimees Merit Kopli teatas eile, et lahkub ametist ja asub augustis tööle kultuurinõunikuna Berliinis.

Tartu linnavolikogu kultuurikomisjon ja linnavalitsus tegid möödunud neljapäeval linnavalitsusele ettepaneku nimetada Tartu aukodanikuks teiste seas ka Mart Kadastik. Seepeale saatis europarlamendi liige Indrek Tarand avaliku kirja, milles ütles, et heade mõtete linn hakkab vist hulluks minema. Tarand meenutas muu hulgas, et Kadastik viis ajalehe Postimees Tartust Tallinna ja seetõttu kadus linnas ohtralt töökohti.