Maalehele antud intervjuus ütles Laar järgmist: „Praegu on võimalik osta sõjavarustust, mida veel mõni aeg tagasi meile lihtsalt ei müüdud. See ostuvõimalus võib kesta aga üsna lühikest aega ja kui me seda nüüd ära ei kasuta, siis jäävad nad ostmata."

Välispoliitilise kuukirja Diplomaatia peatoimetaja Kaarel Kaasi sõnul Eestil mingeid väga ulmelisi ostusoove tegelikult pole. Nagu avalike allikate põhjal võib järeldada, on tankitõrjeraketisüsteemi ja jalaväe lahingumasinate ostutehingud läbirääkimise faasis ning probleemi, nagu keegi ei sooviks meile neid müüa, ei ole.

Mis puudutab keskmaa õhutõrjet ehk lünka Eesti kaitseväe võimekuses, siis selle arendamine ei mahtunud sõjalise kaitse arengukavasse rahapuuduse tõttu. Kaasi hinnangul peetakse säärastest relvasüsteemidest parimateks MBDA toodetud Aster rakette. 

„Samas ei pruugi see tähendada, et see on Eestile parim valik. See, mis meile kõige paremini sobib, selgub hanke käigus, kus hinnatakse süsteemi võimekust, hinda, vastuostu kohustusi ja muud," lisas Kaas.