Esmaspäeval, 7. aprillil suletakse liiklus 3. ja 4. trammiliinil ja Pärnu maanteel lõigus Vabaduse väljak - Tondi alustatakse moodsa veeremi vajadusi arvestava uue trammitee esimese etapi ehitustöödega.

Töid alustatakse Vabaduse väljaku ja Pärnu maantee viadukti vahelisel lõigul, kus laupäeval 5. aprillil algab liikluskorraldusvahendite paigaldamine ja esmaspäevast, 7. aprillist alates suletakse liiklus 3. ja 4. trammiliinil. Trammikasutajate teenindamiseks pannakse Hobujaama ja Kalevi peatuse vahel käima ajutine bussiliin nr 52. Trammiliini nr 2 sõidugraafikut tihendatakse.

Autobussiliinid nr 5, 14, 18, 20, 20A ja 36 suunatakse kesklinna sõidusuunal ümbersõidule Tõnismägi tänava, Kaarli puiestee ja Vabaduse väljaku kaudu, tehes ajutise „Kosmos“ peatuse Pärnu maanteel enne Tõnismägi tänav ristmikku. Autobussiliinide nr 14, 18, 20 ja 20A Vabaduse väljak peatus tehakse Estonia puiesteel trolliliinide nr 1, 3 ja 6 Kaubamaja suunalises Vabaduse väljak peatuses.

Pärnu maantee lõik Vabaduse väljakust Liivalaia tänavani suletakse alates 7. aprillist autodele täielikult, läbi pääsevad vaid liinibussid ja kohalikud sõidukid. Pärnu maantee viaduktist kuni Liivalaia ristmikuni jäetakse liiklusele avatuks mõlemas suunas üks sõidurada. Muutub ka Roosikrantsi tänava liikluskorraldus.

Trammitee rekonstrueerimise ajal on autode liiklemine Tõnismäe, Vabaduse väljaku, Pärnu maantee, Estonia pst piirkonnas ja teistel piirkonna väiksematel tänavatel väga komplitseeritud ja autojuhtidel palutakse juba praegu mõelda võimalikele ümbersõidu marsruutidele. Ümbersõiduks soovitab Tallinna Transpordiamet kasutada Järvevana teed ning Ahtri tänavat ja Skoone bastioni ringliiklust. Liikluskorralduse muudatustest teavitavad infotahvlid on tänaseks päevaks juba paigaldatud.

Suuremahuliste rekonstrueerimistööde käigus uuendatakse lisaks uue trammitee rajamisele teealused kommunikatsioonid, trassile jäävad sõidu- ja kõnniteed ning haljastus. Trammitee rajatakse kogu ulatuses betoonalusele, vahetatakse välja kontaktliinid, ehitatakse ümber Pärnu maantee depoo ja uuendatakse veoalajaamad.

Trammitee Pärnu maantee lõigu rekonstrueerimistööd lõpetatakse esialgsete kavade kohaselt 31. augustiks.

Täpsem info trammiliinide nr 3 ja 4 rekonstrueerimistöödest on saadaval siin.

Hea lugeja, kui sul on transpordiametile küsimusi teeremondi või sellega seonduvate ümberkorralduste kohta, siis saada need aadressile rahvahaal@delfi.ee ja uurime üheskoos välja, mida kevadsuvised teetööd endaga kaasa toovad!