Esmaspäeval jumalakojas toimetanud kirikumehe Jaanus Ruiso sõnul võib teleülekande suurimaks ohupunktiks saada presidendi saabumine ning uksest sissesaamine tihedas rahvamassis, kus liikumine on raskendatud.

“Etiketi järgi on nii, et kui president saabub, siis teenistus algab, aga kuidas, sellest ma ei saa aru,” ütles Ruiso Eesti Päevalehele. “Kuidas sa ütled inimesele jõulude ajal, et tema ei mahu jumalateenistusele? Te ei kujuta ettegi, mis tähendab jõululaupäev Kaarli kirikus!”

Jõululaupäeval hakkavad inimesed kirikus istumiskohtade saamiseks kogunema pool tundi enne teenistuse algust. Kui kõik 1500 istekohta on kinni, saavad vahekäigud tihedalt inimesi täis ning liikuda pole võimalik. Nii mahutab kirik umbes 4000 inimest.

Presidendi pressinõunik Ester Šank lootis, et probleeme Rüütli saabumisega ei tule. “Presidendi saabumine on kooskõlastatud kiriku juhtkonnaga,” ütles ta. “Meil on olemas abilised ja tõenäoliselt inimesed märkavad presidendi tulekut ning annavad teed.”

Kell neli pärastlõunal algavat ja kell kuus õhtul ETVs näidatavat jumalateenistust teenib EELK Kaarli koguduse õpetaja piiskop Einar Soone, jutlustab peapiiskop Jaan Kiivit ning kaasa teenivad õpetaja Jaak Aus, diakon Lauri Kurvits ja diakon Saima Sellak.