"Ma jäin eile peale pikki arutlusi sotsiaaldemokraatide juhatuses päriks sellega, et tekitada valitsuskriisi enne vabariigi 100. sünnipäeva, oleks päris kohatu,” ütleb Inara Luigas (SDE) Delfile. Umbusaldamisega mitteühineva keskerakondlase Heimar Lengi arvates võib aga valitsuse püsimajäämine parandada Keskerakonna võimalusi enne järgmisi valimisi rohkem korda saata. Samuti arvab ta, et see paneb Reinsalu olukorda, kus ta peab Keskerakonnaga enam nõustuma.

Räägitud on, et ehk lähevad umbusaldamisega kaasa sotsid Inara Luigas, Heljo Pikhof ning keskerakondlane Marika Tuus-Laul. Nad aga väidavad, et ei oska isegi öelda, kuidas nende nimi võimalike toetajate hulka sattus.

Ka SDE liige Toomas Jürgenstein, kes oma pühapäevases Facebooki postituses andis mõista, et võib umbusaldamist toetada, on nüüdseks otsustanud sotsiaaldemokraatide fraktsiooni liikmena hääetamisel mitte osaleda.

Küll aga on lahtised Oudekki Loone ja Olga Ivanova hääled, kes lubavad otsuse teha riigikogu saalis enne hääletamist, arvestades ka muid poliitilisi küsimusi.

Ainsana on koalitsioonierakonda kuuluvatest riigikogu liikmetest umbusaldamisele oma toetust kinnitanud Hannes Hanso.