"Ilm on nii suur tegija loomaaianduses, et meie võime pea peal seista, kui ilma ei ole, siis ei tule midagi. Selle külma kevadega seoses oleme meie peaaegu miljon krooni maas eelmise aasta seisust, selles mõttes on nutune pilt," ütles Kaal Delfile.

Kaal kardab nüüd, et seda tahajäämist ei ole võimalik isegi kõige paremate ilmadega tagasi teenida. "Kulud on olnud lumetõrje ja kütmisega palju suuremad."

Turistide hulk loomaaias on suurenenud

Mati Kaalu sõnul on vaatamata kehvale kevadele turistide hulk loomaaias suurenenud. "Vähenenud ei ole, pigem suurenenud, aga me ei saa ju neid eristada, sest nad ostavad ju ühe hinnaga pileteid. Aga visuaalselt tundub, et nende arv on kasvanud võib-olla isegi jõudsamalt kui Eesti inimeste arv.

Kaal ütles, et kehvemal ajal olid põhiliselt soome-, rootsi-, ja saksakeelsed inimesed platsil. Isegi kohati rohkem, kui eestikeelseid.  "Seesama leopardi uudis, mis läks Yle 2 kaudu Soome ja pärast Reutersiga maailma, see on praegu soomlaste huvi järsult kasvatanud. Helistavad Soome koolid ja küsivad täpsustusi," rääkis Kaal.