Haridusministeerium on valmis kirjutanud valitsuse korralduse eelnõu, et saada luba Kaagvere erikooli ehitamiseks ja veel kolme kooli rekonstrueerimiseks RKASi rahaga nii, et haridusministeerium hakkab neid koole edaspidi RKASilt rentima.

RKASi kommunikatsioonijuht Madis Idnurm teatas, et kuna lepingut täna sõlmitud ei ole, saab maksumusest rääkida alles peale lähteülesande alusel teostatud projekteerimist ja eelarvestamist. Uue lähteülesande saab RKAS haridusministeeriumilt märtsis.

Kaagvere uues koolis hakkavad edaspidi õppima ka poisid. Renoveerimisega peetakse eelnõu seletuskirja kohaselt silmas ka vajadust luua infrastruktuur, mis vastaks igati õpilastele sobiva elu- ja õppekorralduse ning perekeskse kasvatustöö korraldamise nõuetele. Kooli ruumide paigutus, sisustus ja koolikorraldus peavad looma õpilastele võimaluse tulla edaspidi ühiskonnas paremini toime.

Lisaks küsib haridusministeerium valitsuse nõusolekut asutatavate Läänemaa ühisgümnaasiumi ja Jõgevamaa gümnaasiumi ning Viljandi gümnaasiumi hoonete renoveerimiseks ja nende hilisemaks RKASilt rentimiseks.