Vooluta pidid mõne aja läbi ajama ka mõned ettevõtted ning Võru garnison. Haiglas keegi kannatada ei saanud, kirjutab Võrumaa Teataja.

„Eesti Energiast keegi helistas, et võtame voolu ära,” ütles Lõuna-Eesti haigla ülemarst Agnes Aart. Enne veel kui kõne lõppeda jõudis, oligi haigla elektrita. Kell oli 14.37.

Esimene katkestus kestis umbes pool minutit ning elektrivarustus taastus. Mõni minut hiljem kadus see aga uuesti ning siis juba ligi paarikümneks minutiks. Samal ajal käis haigla ülemisel korrusel jalaveresoonte lõikus ning üks inimene oli raskes seisus intensiivravil.

Valgustuseta jäänud kirurg jätkas operatsiooni. Aarti sõnul võeti appi taskulamp, mis ongi selliste olukordade jaoks soetatud. Ka intensiivravil olnud raskes seisus patsient pääses hullemast.

Lisaks akudeta meditsiiniaparatuurile seiskusid haiglas liftid ja kaks inimest jäi sinna lõksu.

Kui oli selge, et elekter jääb pikemaks ajaks ära, käivitati haigla elektrigeneraator, mida Aarti andmetel pole seni tarvis läinud. Diiselgeneraator pärineb aastast 1982, kui haigla ehitati.

Eesti Energia teatel põhjustas elektrikatkestuse kahe kõrgepingekaabli samaaegne vigastus. Rike toimus Soo alajaama juures. „Kuna praegu määratakse kaablitel rikkekohti, siis vigastuste põhjused veel selgunud ei ole,” ütles Eesti Energia spetsialist Iveri Marukašvili.

Peale haigla jäid kolmapäeval elektrita veel aktsiaseltsid Wermo ja Võru Juust, Kubija hotell, Kuperjanovi patlajon ning kaitseväe lahingukool. Elektrita olid ka Luha ja Olevi tänava piirkonna elanikud.