“Aktuaalse kaamera” ajakirjanik ütles linnavalitsuse pressikonverentsil, et Merimetsa nakkuskeskuse avamisel rääkis lapsevanem talle, et juba enne avamist kukkus keskuses ühele lapsele kardinapuu pähe.

Seega küsis ajakirjanik, kas linnavalitsus ei pea vajalikuks kõigi kiiruga avatud hoonete ehituskvaliteeti ja turvalisust kontrollida.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar hakkas ajakirjaniku küsimusele vastates rääkima sellest, kuidas Reformierakond Räpinas vastvalminud teelõiku avas.

Keskerakondlik linnavalitsus on viimasel ajal pidulikult avanud mitmeid enne valimisi valmis saanud hooneid, seda on peetud valimiste eelse propaganda osaks.

Näiteks avas Edgar Savisaar Lasnamäele kavandatud õigeusukiriku ees oleva väljaku, kuigi kirik pole veel valmis. Samuti selgus, et pidulikult avatud kainestusmaja valmib lõplikult alles novembris.

Abilinnapea Merike Martinson on üllatunud tänasel pressikonverentsil esitatud väitest, justkui oleks Lääne-Tallinna keskhaigla nakkuskeskus avatud kiirustades. „Nakkuskeskuse puhul polnud tegu avamisega, sest haigla töötas täiskoormusega kogu renoveerimise aja nagu omal ajal Tallinna lastehaiglagi ja selle eest tahan haiglat hoopis tunnustada. Mingist kiiravamisest pole juttugi, sest algselt juulikuusse planeeritud tööde lõpetamine pikendati ehitaja palvel, kes soovis tagada võimalikult head kvaliteeti. Hilisema üleandmise kuupäeva, 5. oktoobri panid paika välisministeerium, sotsiaalministeerium, rahandusministeerium ja Norra saatkond.

Kangasruloo allakukkumist ei saa kuidagi seostada ehituskvaliteediga ja mul on kahju, kui haigla tubli saavutus saab teenimatu varju, ütles Martinson.