"Mis puudutab Varro Vooglaiu sihtasutuste rahastamist, siis IRLi kommentaar on järgmine: Iga MTÜ, kes soovib Eesti poliitiliste protsesside mõjutamises kaasa lüüa, peab suutma anda avalikkusele ammendavaid vastuseid oma rahastamise kohta," saatis Delfile vastuseks IRLi avalike suhete juht Gerrit Mäesalu.

Seni on Varro Vooglaiu liikumise - SAPTK - rahastamise kohta info liiga napp. Eesti Päevaleht kirjutas sel nädalal: "SAPTK 2013. aasta tegevusaruandest nähtub, et võrreldes 2012. aastaga on neile tehtud annetuste maht kasvanud ligi seitse korda. Nimelt annetati 2012. aastal sihtasutusele 42 880 eurot, 2013. aastal juba 272 044 eurot.

Sellest omakorda 105 779 eurot on Euroopa Liidu liikmesriikide isikute annetused ja 166 265 eurot eraisikute annetused.

Varem on SAPTK juhataja Varro Vooglaid öelnud, et nende asutuse rahaasjad on korras, kuid keeldus selgitamast, kes on välisriikidest laekunud sihtotstarbeliste annetuste taga.

Vooglaiu sõnul toetavad sihtasutust nii tuhanded eraisikud kui ka asutused. Toetajaid on nii Eestist kui ka väljastpoolt Eestit. Kes nad aga täpsemalt on, jättis Vooglaid toona enda teada. „Rahaasjad on meil korras, seda kontrollib perioodiliselt audiitor.”

Veel rõhutas Vooglaid seda, et erinevalt homoliikumisest ei ole SAPTK kasutanud tegevuseks maksumaksjate raha. „Meil ei ole riigieelarvelisi eraldisi ega ka EL-i toetusi ning seetõttu ei ole me moraalselt kohustatud oma rahaasjade kohta ajakirjandusele selgitusi jagama,” põhjendas ta toona."

Teravalt tõusis Vooglaiu rahastamine päevakorda sel nädalal, kui Eesti Päevaleht kirjutas, et SAPTK-liikumise juhtorganites on inimesed, kellele on rahvusvahelisel tasandil lähedane seotus Venemaa oligarhidega.