“Ma ei oska prognoosida, palju mehi võib nõustamisele tulla,” rääkis Delfile kriisikodu juhataja Inga Mikiver.

“Mehed üldse ei taha eriti tõeks võtta, et ta tegelikult kannatab vägivalla all. Ma usun, et selliseid mehi, kes füüsilise vägivalla all kannatavad, on tõesti vähe, aga vaimne vägivald, mis võib hullemgi kui füüsiline olla, selline probleem on meestel ka olemas,” julgustas Mikiver mehi valehäbist üle saama ja nõustamisele tulema. “Kui mees helistab meie telefonile, siis ta teab, et ta räägib inimesega, kes teab, mis on lähisuhtevägivald.”

Nõustamiskeksuses on olemas ka on ka meesnõustaja.

Kuna nõustamisruumid asuvad majutusüksusest eraldi, on tagatud pöördujate privaatsus, nõustatakse abivajajad üle Eesti. Lisaks seni vaid naistele suunatud individuaalnõustamistele pakutakse uues keskuses ka abivajaja laste nõustamist, lähisuhtevägivalla nõustamisteenust meestele, grupinõustamist kannatanule ja tema tugivõrgustikule.

Nõustamiskeskus pakub ka koolitusi lähisuhtevägivalla ohvritega kokku puutuvatele ametnikele, perekoolidele ja sotsiaaltöötajaid koolitavatele õppeasutustele.

Kõik nõustamised ja koolitused toimuvad vajadusel ka vene keeles.

Psühholoogi vastuvõtule saab registreeruda üldtelefonil 5264697, kust antakse abivajaja number edasi psühholoogile. Praegu töötab telefon kell 11-22 tööpäevadel, puhkepäevadel kell 18- 22.

Kodulehelt www.avasilmad.eu saab abivajaja valida endale nõustaja, kelle poole ta soovib pöörduda. Meili teel saab registreeruda: info@avasilmad.ee.

Tallinna Naiste Kriisikodu loodi aastal 2005 perevägivalla all kannatavate naiste abistamiseks. Nende aastate jooksul on psühholoogilist nõustamist saanud üle 1800 perevägivalla ohvri.