JYSK esindajate tähelepanu on korduvalt juhitud sellele, et mõned tööandja esindajad käituvad oma töötajatega ebaõiglaselt, solvavalt ja stressi tekitavalt, seni pole töötajate olukord aga muutunud, teatas ETKA.

JYSKi töötajaid süüdistakakse ETKA teatel alusetult, nõutakse neilt alusetult seletuskirju ning antakse välja seadusevastaseid käskkirju. Töötajaid koheldakse ebavõrdselt — sama töö eest makstakse erinevat palka. Tööandja kasutab oma mõjuvõimu kuni naeruväärsete pisiasjadeni — töötajail keelati ära puhkeruumis külmkapi ja mikrolaineahju kasutamine, joogiaparaatidele pandi silt — ärge puutuge, jooge kraanivett.

“Tööandja tekitab ettevõttes ebatervet õhkkonda, ässitab töötajaid üksteise vastu, piirab töötajate õigusi ja süüdistab selles ametiühingut, kes nõuab seaduste täitmist.”

15.septembril toimunud järjekordsel kohtumisel ETKA ja JYSKi tööandja esindajate vahel arutati taas töötajatesse suhtumist. Aga seni pole tööandja probleemi lahendamiseks konkreetseid samme välja pakkunud ning probleemid ei ole lahenenud.

„Kuigi ettevõttes on tänu ametiühingu-poolsele tähelepanu juhtimisele viidud seadusega kooskõlla töölepingud ja sisekorraeeskiri, ei ole lahendust leidnud töötajate ülekohtune kohtlemine ja töötajate õiguste rikkumine,“ ütles ETKA esinaine Elle Pütsepp. „Kuni tööandja ei astu samme parandamaks suhtumist töötajatesse, ei lõpeta ETKA tööandja survestamist ning on valmis kasutama radikaalseid vahendeid töötajate õiguste kaitsmiseks.”

Boikotiaktsioon korraldatakse laupäeval 20. septembril kell 11–12.30 Tallinnas, Tartus ja Pärnus asuvate JYSKi kaupluste vahetus läheduses. Aktsiooni käigus jagavad ametiühingu liikmed temaatilisi lendlehti.